Live Live

Sportaward Ede voor Marit van Beijnum

Gepubliceerd: Woensdag 24 juli 2019 10:24

Sportaward Ede voor Marit van Beijnum

Ede – Wethouder Peter de Pater heeft aan skatester Marit van Beijnum de tweede Sportaward uitgereikt. Dat deed hij tijdens de Skeelerronde Otterlo. De skeelerronde viel door slecht weer helaas in het water.

Van Beijnum kreeg de Award vanwege de sportprestaties die zij in het afgelopen jaar heeft neergezet. De Sportaward is een initiatief van Sportforum Ede, Sportservice Ede en de gemeente Ede om een bijzondere prestatie op sportgebied te belonen met een Award, bestaande uit een oorkonde en een klein sculptuur met als titel ‘De Overwinning’.

Prestaties van Van Beijnum die in het oog springen zijn drie keer goud en éénmaal zilver op het NK Inline Skaten voor junioren, twee keer brons in dezelfde discipline op het EK, diverse top-10 klasseringen op het WK en brons op het NK Supersprint schaatsen voor junioren.

Tomeloze inzet

De jury schrijft: 'Wij zijn van mening dat Marit van Beijnum één van de Sportawards 2019 heeft verdiend. Marit laat zien dat, ondanks dat zij op latere leeftijd de sport heeft ontdekt, je met hard werken de top kunt bereiken. De passie, he' plezier en de tomeloze inzet van Marit tonen aan dat dit slechts een begin is van een topsportcarrière.'

De Sportaward wordt toegekend op basis van een aantal criteria. Dit kan een prestatie op nationaal of internationaal niveau van een Edese sporter of sportploeg zijn, maar kan ook een erkenning zijn voor een initiatief dat een bijdrage heeft geleverd aan de uitoefening of beleving van sport in Ede. 

De juryleden

 Voor 2019 heeft de jury, bestaande uit Ronald ter Hoeven (directeur Sportservice Ede), Jan Randewijk (voorzitter Sportforum Ede) en Dennis Zwartkruis (Beleidsadviseur Sport Gemeente Ede), besloten om een twee Sportawards toe te kennen. De eerste Sportaward werd in april uitgereikt aan ZVV Ede.
 

Foto: Marit van Beijnum poseert met haar familie voor de foto tijdens het NK skeeleren in Otterlo.

Deel deze pagina: