Live Live

Speelambassadeurs aan de slag in de Korenbloem

Gepubliceerd: Donderdag 27 februari 2020 14:15

Speelambassadeurs aan de slag in de Korenbloem

Ede – Tristan Tempelaar is 22 jaar, woont in Ede en is sportief en actief. Toen er dan ook een oproep kwam om speelambassadeur te worden bij speeltuin De Korenbloem zei hij direct ja. Vanaf 5 maart gaat hij elke donderdag van 15.30 tot 16.30 uur leuke activiteiten organiseren in de speeltuin.

Het project Speelambassadeurs komt uit de koker van Jantje Beton. Sportservice Ede en Malkander vinden dit project zo waardevol dat zij dit hebben omarmd. Het doel van het project is om jongeren leuke speelactiviteiten te laten organiseren voor kinderen in de eigen buurt. Voor de jongeren is het een leerzaam project. Zij richten zich op het begeleiden, coachen en organiseren van een middag. Ook wordt de creativiteit ontwikkeld. Als tegenprestatie kunnen zij diverse cursussen volgen via Malkander. 


Jong Harskamp

De eerste speelambassadeurs in de gemeente Ede zijn sinds november vorig jaar actief. Vier jongeren uit Harskamp gingen aan de slag in de speeltuin van ‘Jong Harskamp’. Elke twee weken vond er een activiteit plaats, georganiseerd door twee speelambassadeurs. Dit bleek een succes. Uit het hele dorp kwamen er kinderen spelen, bij sommige activiteiten liep dat op tot 30 deelnemers. Voor de speelambassadeurs een mooie uitdaging om dit in goede banen te leiden.

Het succes is voor Sportservice Ede en Malkander reden om het project in 2020 voort te zetten en verder uit te breiden. Op donderdag 5 maart gaan in speeltuin De Korenbloem in Ede speelambassadeurs aan de slag. Van 15.30 tot 16.30 zijn kinderen van 4 t/m 12 jaar van harte welkom om mee te doen met verschillende leuke sport- en spelactiviteiten.

Jongeren tussen de 14 en 22 jaar die het leuk lijkt om speelambassadeur te worden bij De Korenbloem of de speeltuin van ‘Jong Harskamp’ kunnen contact opnemen met buurtsportcoach Kirsten van Alphen van Sportservice Ede via 06 - 82 30 98 28 of stuur een e-mail naar kirsten.vanalphen@sportservice-ede.nl

Foto: Sportservice Ede

Deel deze pagina: