Live Live

Spectaculaire overwinning volleybalvrouwen in bekertoernooi

Gepubliceerd: Vrijdag 30 november 2018 16:02

Spectaculaire overwinning volleybalvrouwen in bekertoernooi

EDE – De volleybaldames van TweeVV hebben donderdagavond in een spectaculaire wedstrijd tegen Tornado uit Geesteren een verrassende winst behaald en mogen doorbekeren. TweeVV won in de eigen Van der Knaaphal met 3-2.

De wedstrijd kende een grillig verloop. TweeVV speelde vrijuit en verraste de tegenstander met een grote voorsprong. Het uitstekende spel van de Edese meiden zorgde voor veel bijval vanaf de volle tribune die daarvóór al in de juiste stemming was gebracht door de kampioenswedstrijd van meisjes B1. TweeVV pakte de eerste set dan ook ruim met 25-16.

Mooie aanvalscombinaties

De tegenstander voerde de druk op met de opslag en de aanval. TweeVV liet intussen wel mooie aanvalscombinaties zien, opgezet door spelverdeler Astrid van Eck die helemaal in haar element was. Voor set twee was dit niet genoeg voor de winst maar in de cruciale derde set zorgde dat voor een geruststellende voorsprong van 24-17.

En toch ging het bijna mis want Tornado werd ineens wakker, won de spannende lange rally’s en kroop langzaam naar 24-24. Spannende momenten volgden waarin de tegenstander drie keer op setpoint stond. TweeVV hield het hoofd koel en pakte de set met 31-19.

Spannende ontknoping

De tegenstander trok de stand gelijk door de vierde set op dezelfde manier te winnen als de tweede maar daarna, in de beslissende vijfde set, was Tornado helemaal de weg kwijt. De sterk serverende Rianne Meijer zorgde ervoor dat de tegenstander niet meer tot aanvallen kwam en met een voorsprong van 8-1 wisselden de ploegen van veld. Die gaf TweeVV niet meer uit handen.

Programma

Maandag 3 december spelen de vrouwen weer in competitieverband. Ze spelen om 20.45 uur in Elst tegen Gemini dat, net als TweeVV, bovenin meedraait in de promotieklasse.


Foto: Pixabay

Deel deze pagina: