Live Live

Snertwandeling Wekeromse Zand

Gepubliceerd: Donderdag 16 januari 2020 12:14

Snertwandeling Wekeromse Zand

WEKEROM - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 25 januari een stevige winterwandeling met snert toe.

Actief stuivend zand komt buiten Nederland bijna niet meer voor in Noordwest Europa. Maar het is nog wel te vinden op het Wekeromse Zand. Wie mee loopt op deze stevige winterwandeling verwondert zich over de wilde schoonheid van dit gebied. Om het plaatje compleet te maken is er ook nog kans moeflons tegen te komen. Deze prachtige dieren hebben hier namelijk hun leefgebied. Aan het einde van de excursie staat een kop erwtensoep klaar. 

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats GLK, Immenweg, Wekerom. Zie voor routebeschrijving de website. Duur:  2,5 uur. Opmerking: lopen door dit terrein vraagt enige conditie, zeker bij winters weer. Houd rekening met de weersomstandigheden. Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Voor mensen die niet goed ter been zijn is deze wandeling daarom minder geschikt. 

Honden zijn niet toegestaan op het Wekeromse Zand. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Deelname 10,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5,00 euro op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. 

Foto: Arie de Knegt

Deel deze pagina: