Live Live

Snertwandeling in Wekerom

Gepubliceerd: Woensdag 16 januari 2019 11:06

Snertwandeling in Wekerom

WEKEROM – Op zaterdag 26 januari kunt u een snertwandeling maken, na afloop krijgt u uiteraard erwtensoep. De wandeling begint om 14.00 uur op de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom. Het duurt ongeveer tweeënhalf uur. Deelname kost 10 euro per persoon en kinderen van 10 tot en met 12 jaar oud kosten 7,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen 5 euro en kinderen 2,50 euro. De kosten zijn inclusief snert. 


Stuivend zand 

De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert de wandeling. Actief stuivend zand komt buiten Nederland bijna niet meer voor in Noordwest-Europa, maar op het Wekeromse Zand is dit nog wel te vinden. Tijdens de wandeling bestaat er ook een kans om moeflons tegen te komen. Deze dieren hebben hier namelijk hun leefgebied. 

Informatie en reserveren 

Lopen over dit terrein vraagt enige conditie. Deelnemers dienen rekening te houden met de weersomstandigheden. Voor jonge kinderen en mensen die niet goed ter been zijn is deze wandeling daarom minder geschikt. Honden zijn niet toegestaan. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl.activiteiten. 

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: