Live Live

Snapshot Hoge Veluwe genomineerd voor European Excellence Award

Gepubliceerd: Vrijdag 09 november 2018 10:58

Snapshot Hoge Veluwe genomineerd voor European Excellence Award

HOENDERLOO - Een klein half jaar na de lancering van het burgerwetenschapsproject Snapshot Hoge Veluwe, is het genomineerd voor de European Excellence Awards; Europa’s toonaangevende prijzen op het gebied van PR en communicatie. De Hoge Veluwe is geselecteerd in de categorie Science & Education, zo meldt het natuurpark donderdag in een persbericht.

Snapshot Hoge Veluwe

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe staan sinds 2013 tientallen cameravallen die dag en nacht foto’s nemen van het wild dat voorbij komt lopen. Dit levert jaarlijks meer dan een miljoen foto’s op. De foto’s geven een beeld van het gedrag van de verschillende diersoorten op de Hoge Veluwe. Studenten en onderzoekers van Wageningen University & Research gebruiken deze informatie voor Met Snapshot Hoge Veluwe is de hulp ingeroepen van het publiek voor het bekijken van deze foto’s.

Het project is volgens de organisatie van het park de perfecte manier om mensen te verbinden met natuur en De Hoge Veluwe, en tegelijkertijd om belangrijke ecologische vragen te beantwoorden. Vanaf de lancering zijn er meer dan 900.000 fotoreeksen met daarop de wilde dieren van De Hoge Veluwe beoordeeld door ruim 4.000 vrijwilligers.

European Excellence Award

De European Excellence Awards worden sinds 2007 uitgereikt ter ere van de meest opvallende prestaties van Europese communicatieprofessionals in hun vakgebied. Met diverse categorieën, variërend van interne communicatie tot public relations, geven de prijzen een overzicht van de meest uitzonderlijke voorbeelden van communicatie in Europa.

Jury en beoordeling


Juryleden beslissen tijdens een online stemsessie en een tweedaagse juryvergadering welke inzendingen de shortlist bereiken en wie uiteindelijk de winnaars zijn van de European Excellence Awards. Hierbij worden de projecten beoordeeld op innovatie, implementatie, strategie en impact. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in Dublin, Ierland op 6 december 2018.

 
Zie ook: Wereldwijde lancering Snapshot Hoge Veluwe
 
Foto: Nationaal Park De Hoge Veluwe

Deel deze pagina: