Live Live

Skeelerronde Otterlo geschrapt.

Gepubliceerd: Vrijdag 27 maart 2020 11:15

Skeelerronde Otterlo  geschrapt.

OTTERLO - De skeelerronde van Otterlo gaat dit jaar niet door. Dit heeft de organisatie van de ronde besloten naar aanleiding van de huidige situatie in Nederland, gezien de Coronacrisis. 

De ronde, die al meer dan 30 jaar word gehouden in Otterlo, stond gepland voor 18 juli dit jaar. Het organisatiecomité, met daarin de Stichting Skeelersport Otterlo en de Edese IJsvereniging, heeft dit besluit met pijn in het hart genomen, zo staat te lezen in hun verklaring. De organisatie laat weten dat de gezondheid van een ieder is hierbij leidend is geweest. 

"De Nederlandse regering heeft de geldende maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus verder aangescherpt. Dit heeft zo'n impact op de economie en het dagelijks leven in Nederland, dat het organiseren van een groot sportevenement voorlopig niet aan de orde is. De huidige omstandigheden hebben ons daarom doen besluiten om de 34e editie van de Skeelerronde Otterlo niet door te laten gaan".

Sponsoren

De organisatie is afhankelijk van wel willende sponsoren. Volgens voorzitter van het comitéé Rob Hummelen zijn sponsoren van essentieel belang om dit te kunnen organiseren, zo'n groots gratis evenement. 
De organisatie laat weten: "Wij willen al onze sponsoren een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden. Dankzij hen kan een evenement als de Skeelerronde Otterlo bestaan. We hebben altijd een beroep kunnen doen op een grote groep trouwe sponsoren in zowel goede als minder goede economische tijden. Voor dit jaar achten wij het niet wenselijk om (financiële) steun uit het Midden- en Kleinbedrijf in onze regio te vragen".

Volgend jaar

De organisatie stelt dat door de maatregelen die genomen zijn te weinig tijd is om een ronde als deze te organiseren. In Otterlo is men vast besloten om volgend jaar weer een skeelerronde te houden.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: