Live Live

Skeeleren voor KiKa

Gepubliceerd: Donderdag 06 september 2018 20:19

Skeeleren voor KiKa

BIDDINGHUIZEN- Afgelopen weekend deden ruim 400 deelnemers mee aan een skeeleractie om geld op te halen voor KiKa.

24KiKa

24KiKa is een skeelerevenement om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek tegen kinderkanker. Het evenement werd gehouden op de 3 kilometer lange baan van Flevonice in Biddinghuizen.

414 rondes

Diverse rijders van de Edese IJsvereniging skeelerden afgelopen weekend 24 uur lang voor het goede doel. In totaal is er 1242 kilometer geskeelerd, wat gelijk staat aan 414 rondes. 'Vooraf zien de rijders er best tegenop, omdat je weet dat je de hele nacht door moet gaan. Na zoveel rondes ga je dat wel voelen, maar dat is niks vergeleken met de pijn die veel kinderen met kanker hebben', aldus Jelle van Beek, organisator van het evenement.

Twee Edese teams

De Edese IJsvereniging had twee deelnemende teams. Team 1 met daarin: René de Leeuw, Ron Goris, Chaim Boer, Bauke van Beek en Jasmijn Hiddink. Team 2 bestaande uit: Frits van der Kolk, Hans Silvis, Fleur Koopman, Marit van Andel en Danique Schut. Team 1 heeft 235 rondes gereden en team 2 heeft er 179 gehaald. Daarmee werden ze van de 73 deelnemende teams 8e en 31e . In totaal haalden ze 8194 euro op. Het evenement leverde in totaal 126.584 euro op, een record. Luister hier naar het volledige gesprek met deelneemster Marit.

Foto: Edese IJsvereniging

Deel deze pagina: