Live Live

SGP was te gast in 'Studio C'

Gepubliceerd: Woensdag 10 januari 2018 13:56

"Kunst en cultuur is zeker geen ondergeschoven kindje voor de SGP", dat stelt Nico van der Poel, lijsttrekker van SGP Ede, tijdens een interview bij het EDE FM-programma 'Studio C'.

"Op het gebied van kunst en cultuur kan Ede zich nog beter profileren. Ede heeft vele mooie gebouwen; historische waardevolle objecten. Neem de Oude kerk in Ede-centrum, of de Noorderkerk die gelukkig behouden is gebleven. Wij moeten zuinig zijn op dergelijke objecten. Ook musea mogen wij niet vergeten. Het Tegelmuseum is zo'n mooi voorbeeld, bezoekersaantallen stijgen. Een ander mooi museum is het Kijk- en Luistermuseum in Bennekom. Lunteren heeft een mooi museum, kortom daar moeten wij ook op zuinig zijn. Wij moeten proberen een duidelijke verbinding te maken met het onderwijs. Het aantal musea kan ook uitgebreid worden. In Engeland heb je het foodmuseum. Zoiets kan je ook naar Ede proberen te halen. Een foodmuseum vind ik een bijzonder goed idee, je kan namelijk een duidelijke link leggen met waar wij vandaan komen en de streekproducten. Het heeft dan ook een duidelijke link naar het onderwijs."

In de afgelopen tijd is er veel geïnvesteerd in onder meer het poppodium. In de media verschenen berichten over problemen met het geluid. Wil je dat tegengaan dan moet er wederom geïnvesteerd worden in het poppodium. Van der Poel: "Ik denk dat wij een beter cultuurproject voor dat geld kunnen verzinnen. Het foodmuseum misschien." Volgens de SGP-lijsttrekker kan er ook wat verbeterd worden op het gebied van kunst en cultuur. "Probeer nog meer verbindingen te leggen tussen het ambacht en het onderwijs. Probeer een ambachtsschool naar Ede te krijgen. Misschien in combinatie met het foodmuseum. De gemeente mag stimuleren, mag faciliteren, maar kijk wel waarin je investeert". Van der Poel is ook blij met diverse cultuurzaken: "Kijk naar het Kazerneterrein, het Enkaterrein, het kent een goede groene structuur. Oude gebouwen worden opnieuw gebruikt. Dat is wat de SGP mooi vindt en wil stimuleren."

Deel deze pagina: