Live Live

senioren gezocht voor een project over spieren en spierkracht

Gepubliceerd: Maandag 06 november 2017 14:08

senioren gezocht voor een project over spieren en spierkracht

Vijfenzestigplussers die minder kracht ervaren dan voorheen kunnen meedoen in een onderzoeksproject van Wageningen Universiteit dat wordt uitgevoerd met zorgdienstverlener Opella. Kosten dagelijkse activiteiten zoals traplopen of opstaan uit een stoel u meer moeite? Kom naar een van de informatiebijeenkomsten deze maand in Ede of Bennekom.
 

U komt in aanmerking voor deelname als u 65 jaar of ouder bent; zelfstandig woont in Gemeente Ede en merkt dat u minder kracht heeft dan voorheen of meer moeite heeft met dagelijkse activiteiten.

Wageningen Universiteit en Opella voeren in 2017 en 2018 een wetenschappelijk onderzoeksproject uit ‘ProMuscle in de Praktijk’. Dit project combineert krachtoefeningen en eiwitrijke voeding voor 65-plussers en kijkt naar veranderingen in spieren en spierkracht. Twee groepen worden vergeleken. Een groep zonder krachttraining en aangepaste voeding en een groep die onder begeleiding aan de slag gaat met training en persoonlijke voedingsadviezen. 

Graag aanmelden voor de informatieochtend bij de onderzoekers van Wageningen Universiteit. Per email: promuscle@wur.nl of belt u naar 06 1461 5476.

Deel deze pagina: