Live Live

SDS55 wint in spannend duel van Barneveld, Advendo57 wint van Roodwit58

Gepubliceerd: Dinsdag 30 oktober 2018 10:21

SDS55 wint in spannend duel van Barneveld, Advendo57 wint van Roodwit58

WEKEROM – Na drie weken zonder voetbalwedstrijden gingen de vrouwen van SDS55 het veld weer op. Ze speelden een spannend duel tegen Barneveld. Het werd 5-4 voor SDS55.

Op gang komen

De vrouwen van SDS55 hebben het na drie weken zonder duel goed gedaan. Het team had rust nodig vanwege verschillende blessures binnen het team. Reina, speelster bij SDS55, vertelt hoe de wedstrijd verliep. ‘In het begin van de wedstrijd waren wij niet scherp. Al snel kregen we een doelpunt tegen, dat vonden we niet zo prettig. Na een kwartier stonden we zelfs 0-2 achter,’ vertelt Reina.

Toch wist het team zichzelf te herpakken. ‘Na een aantal tactische wissels binnen het team hadden we vrij snel al drie doelpunten te pakken. Dat voelt altijd goed, als je op het scorebord kijkt en je ziet dat je voorstaat. Er zijn twee doelpunten door Janiek gemaakt en ook Denise wist nog een keer de bal in het net te krijgen,’ zegt Reina. Met een stand van 3-2 gingen beide teams de rust in.

Spannende tweede helft

Na de rust werd het al snel 3-4 voor Barneveld. ‘Wij wilden deze pot echt niet verliezen. Net tien minuten voor tijd wist Marjolein de bal op te pikken vanuit een corner en zo het doel in te schieten. Marjolein speelt pas net bij ons en was dus heel blij met haar doelpunt. Daarna wist Janiek er nog even 5-4 van te maken en konden we weer trots naar huis toe,’ aldus Reina. Janiek is al twee keer topscoorder geweest bij SDS55.

Beluister hier hier het hele verslag.


Ook Advendo57 mocht afgelopen weekend weer het veld op. Zij speelden in Ederveen tegen Roodwit58. Het werd 3-2 voor Advendo57.

Toch even anders

Advendo57 heeft al vaker een pot gespeeld tegen Roodwit58. Het Ederveense team kreeg toch een andere tegenstander dan gepland. Gerjanne, teamspeelster bij Advendo57, vertelt waarom; ‘De oefenwedstrijden die we vaker tegen Roodwit58 speelden gingen erg makkelijk. Na enkele minuten op het veld bleek dat Roodwit58 toch niet zo makkelijk was als wij hadden gedacht,’ vertelt Gerjanne. Toch werd het vooral een leuke pot.

Kansen niet benut

Advendo57 speelde voornamelijk op de helft van Roodwit58. ‘Na ongeveer tien minuten spelen kreeg ik een bal voor mijn voeten, maar die schoot ik zo naar de tegenstander toe, die maakte er een doelpunt van,’ zegt Gerjanne. Het Ederveense team ging de rust in met 0-1. De kansen die ze kregen werden volgens Gerjanne niet afgemaakt. De tweede helft kwamen ze na een peptalk weer terug op het veld.

Spannende tweede helft

Advendo57 ging er na de rust helemaal voor. Al vrij snel wist Roos er 1-1 van te maken en kon Advendo57 weer lachen. ‘In de 51steminuut kregen wij een vrije trap. Helma kon zo de bal in het net trappen,’ aldus Gerjanne. Zelf scoorde Gerjanne ook een mooi doelpunt, toen stond de 3-1 op het scorebord. In de 63ste minuut kreeg het team toch nog een doelpunt tegen, waardoor het 3-2 werd.

Beluister hier het hele verslag.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: