Live Live

SDS55 staat sterk tegen De Kieviten, Otterlo verslaat Barneveld

Gepubliceerd: Woensdag 21 november 2018 12:29

SDS55 staat sterk tegen De Kieviten, Otterlo verslaat Barneveld

WEKEROM – Afgelopen zaterdag won SDS55 met flinke cijfers van De Kieviten. Het werd 6-2.

Nieuwe speelsters

Het team uit Wekerom had een krappe selectie maar kan nu met trots zeggen dat de ploeg er versterking bij heeft gekregen. Reina Elbertsen, voetbalster bij SDS55: ‘De nieuwe speelsters deden het heel goed op het veld. Uiteindelijk hebben we wel wat wissels toegepast en zijn de meer ervaren voetbalsters onder ons het veld op gegaan.’

Geen hoge verwachtingen

De Kieviten wisten goed stand te houden. ‘De doelpunten die we tegen kregen waren vooral fouten van onszelf,’ vertelt Elbertsen. De verse aanwas hoefden nog niet meteen aan hoge verwachtingen te voeldoen: ‘Bij de nieuwelingen miste je toch wel enige ervaring. Logisch, je kan ook niet verwachten dat ze alles meteen kunnen,’ zegt Elbertsen. SDS55 heeft nu twaalf punten op rij binnengehaald.

Beluister hier het hele verslag.


 In Barneveld was ondertussen Otterlo te sterk voor de Barneveldse dames, het werd 2-5.

De wedstrijd begon direct met een grote kans voor Barneveld. Roos Lagerwey, keepster bij Otterlo: ‘Ik heb deze wedstrijd op de bank gezeten, de invalkeepster stond op doel. Ze kon meteen laten zien wat ze in zich had. De grote kans voor Barneveld weerde ze goed af.’

De dames uit Otterlo voetbalden daarna vrolijk verder op de helft van Barneveld, maar zonder resultaat. ‘We kregen ontzettend veel kansen in de eerste helft. Uiteindelijk kreeg Anouk de bal en schoot netjes de 0-1 binnen,’ vertelt Lagerwey. Otterlo kreeg de eerste helft nog een doelpunt tegen, 1-1.

Verrassende tweede helft

In de tweede helft prikte Anouk na tien minuten de 1-2 binnen. Barneveld reageerde snel met de gelijkmaker. ‘We hebben nog even heen en weer gevoetbald en uiteindelijk wist Michelle het net te vinden. Daarop volgde het vierde doelpunt door Elise en daarna nog een goal door Anouk, 2-5. Toen ging er bij ons een knop om,’ zegt Lagerwey. Otterlo mocht na een verrassende tweede helft de drie punten meenemen.

Beluister hier het hele verslag.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: