Live Live

Samen met boswachter wandelen door De Sysselt

Gepubliceerd: Donderdag 08 november 2018 11:30

Samen met boswachter wandelen door De Sysselt

EDE - Op zaterdag 24 november organiseert de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen een herfstwandeling door bosgebied De Sysselt. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Natuur in ruststand
Als de bomen in de herfst hun bladeren laten vallen gaat de natuur in ruststand. Veel mensen denken dat er in deze periode van het jaar niks te zien valt, maar dat beeld klopt niet. Planten trekken zich terug in de grond of sterven bovengronds af, dieren gaan in winterslaap, leggen een voedselvoorraad aan of krijgen een dikke vacht. Door de kale takken is het landschap beter te zien en is er meer kans op het spotten van vogels. Aan de takken zitten alweer knoppen die volgend voorjaar gaan ontluiken. Tijdens de wandeling gaan deelnemers samen met de boswachter ontdekken hoe aan de takken te zien is welke boomsoort het is.

Meedoen?


Als u wilt meedoen aan de wandeling dient u te reserveren van tevoren. Deelname kost 5 euro per persoon. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kosten 2,50 per persoon. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen mogen gratis deelnemen op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren kan via www.glk.nl/activiteiten. Onderaan de webpagina staat een reserveerknop. Voor meer informatie kunt u bellen naar Wiebe Verbaan via 0318-611947.

Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

Deel deze pagina: