Live Live

Ruim 900 survivalrunners trotseren wind en regen

Gepubliceerd: Woensdag 02 oktober 2019 09:47

Ruim 900 survivalrunners trotseren wind en regen

EDE - Op zondag 29 september jl. verlieten ruim 900 deelnemers moe en voldaan de Edese IJsvereniging. Zij deden mee aan de vijfde editie van de Tuxis Ede’s Best Run, die dit jaar wederom de landelijke topklasse van de survivalrun sport trok.

Het koude en natte weer maakte van het parcours met de vele hindernissen een zware en soms licht onstuimige editie. Deelnemers hadden er een hele kluif aan en velen moesten hun eervolle bandje afstaan. De route bevatte verschillende soorten hindernissen; van monkey-bars en lianen over het water tot boogschieten en meerdere swingovers. Survival-atleten kwamen dus goed aan hun trekken, maar ook families en kinderen konden meedoen aan een milde 4 km variant.

De winnaars van de Korte SurvivalRun (KSR) zijn geworden Jesse Linthorst uit Nijverdal en Vera Mensink uit Eibergen. Helene Stunnenberg en Dave Kamperman, leden van Survival Team Ede, eindigden beiden tweede.

Stichting Ede’s Best Run organiseerde de survivalrun in het gebied tussen het Veldhuizerbos en Sportpark de Peppel. Ruim honderd vrijwilligers en duizend toeschouwers maakten het spektakel mee. Met de weersvoorspelling leek het een spannende dag te worden, maar een survivalrun is niet voor niets een strijd tegen de elementen. De organisatie blikt terug op wederom een geslaagde editie en kijkt uit naar volgend jaar.

Foto: Organisatie Ede's Best Run

Deel deze pagina: