Live Live

Rouwstoet Ede niet doelbewust bekogeld'

Gepubliceerd: Donderdag 09 januari 2020 22:01

Rouwstoet Ede niet doelbewust bekogeld'

EDE - De rouwstoet in Ede die op oudjaarsdag met vuurwerk werd bekogeld was geen bewust doelwit. Dat stelt burgemeester René Verhulst van Ede op basis van politie-informatie. De betreffende uitvaartondernemer spreekt dat echter tegen. Verhulst is in verwarring en gaat onderzoeken hoe het precies zit.

Het incident leidde afgelopen week tot veel ophef: uitvaartondernemer Hans van de Weerd meldde dat jongeren een rouwstoet bekogelden met vuurwerk. Inmiddels zouden de jongeren daar hun excuses voor hebben aangeboden.

Oneens

Hoewel de burgemeester meent dat er geen opzet in het spel is, denkt Van de Weerd daar nog steeds anders over. 'In de door Verhulst gebruikte term ‘niet doelbewust’ herkent hij zich niet', meldt de Gelderlander.

Gesprek

De burgemeester gaat nu onderzoeken hoe het precies zit en wil in gesprek met de uitvaartondernemer.

Verhulst benadrukt dat hij zich baseert op informatie van de politie. 'Ik hoor graag van de uitvaartondernemer als hij er anders over denkt', zegt hij tegen Omroep Gelderland. Want als het wel zo is: dat kan natuurlijk ook absoluut niet.'

'Het lijkt me dan het beste dat ik aan de uitvaartondernemer eventjes vraag hoe het volgens hem zit', vervolgt hij. 'Morgen wordt hij als eerste gebeld.'

Burgemeester René Verhulst van Ede. Foto: Omroep Gelderland

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Deel deze pagina: