Live Live

Rolstoeltennis clinic in Bennekom uitgesteld

Gepubliceerd: Vrijdag 15 februari 2019 13:40

Rolstoeltennis clinic in Bennekom uitgesteld

BENNEKOM - De clinic rolstoeltennis die morgen, zaterdag 23 februari in de tennishal van Keltenwoud in Bennekom zou plaatsvinden, is uitgesteld. Dit komt door ziekte van rolstoeltennistrainer Aad Zwaan (longontsteking) en het geringe aantal inschrijvingen. Een nieuwe datum is nog niet bekend.In de gratis kennismakingsclinic kunnen minder valide mensen het tennissen in een rolstoel uitproberen. Hiermee willen de organisatoren het rolstoeltennis onder de aandacht brengen bij publiek en bedrijfsleven. De twee professionals op rolstoeltennisgebied Aad Zwaan en De Jager Tennis werken hierin nauw samen met Keltenwoud. 


Meer gebruik maken van faciliteiten

In de Bennekomse tennishal worden al enkele jaren trainingen aan rolstoelers gegeven, maar daarvan zouden meer mensen gebruik kunnen maken. Via de samenwerking worden meer kansen geboden aan mensen met een beperking om te tennissen in een rolstoel. Bijvoorbeeld bij de werving van nieuwe rolstoeltennissers en het werven van financiële middelen via de Aad Zwaan Foundation willen zij het motto 'Maak de wereld groter' voor mensen met een fysieke en/of lichamelijke beperking verwezenlijken. 

Iedereen die hiervoor in aanmerking komt, mag gratis deelnemen aan de clinic: bij een neurologische aandoening op niveau S1 of proximaal, die gepaard gaat met verlies van motorische functie; of ernstige artrose en/of vervanging van de heup, knie, of het bovenste enkelgewricht; of bij amputatie van een gewricht van de onderste extremiteit, hoger dan de middenvoet; of als sprake is van functieverlies van één of beide onderste extremiteiten.  

Ook interessant voor valide tennisers

Met het oog op integratie van de gehandicaptensport is de clinic ook interessant voor valide tennissers. Het is de bedoeling vaker clinics en open dagen te organiseren. Zo wordt van 4 tot 8 september een open rolstoeltennistoernooi in Bennekom gehouden, tegelijk met het jaarlijkse Keltenwoud Open voor valide tennissers. Ook dit kan de integratie van beide soorten tennisspel bevorderen.

Foto: Nico de Gouw

Deel deze pagina: