Live Live

Rogier Pelgrim komt met song over zwerfafval op dag van statiegelddebat

Gepubliceerd: Donderdag 15 maart 2018 20:15

Rogier Pelgrim komt met song over zwerfafval op dag van statiegelddebat

Een primeur voor singer songwriter Rogier Pelgrim. Vandaag komt zijn eerste song in het Nederlands uit. Met het nummer 'Doe Jij Mij Weg?' vraagt de zanger op een lichtvoetige manier aandacht voor het thema zwerfafval.

Een actueel thema. Juist vandaag debatteert de Tweede Kamer over de uitbreiding van statiegeld op drankblikjes en -flesjes. De song en videoclip (met een zwervend colablikje in de hoofdrol) zijn per direct te bekijken via de social media kanalen van de zanger.
Over zijn motivatie om dit lied te schrijven vertelt Rogier: "Wat ik me eerder niet realiseerde is dat er een verband is tussen zwerfafval op straat en de plastic soep in de zee." Op zaterdag 24 maart zingt Rogier de vrijwilligers uit gemeenten Ede en Wageningen toe die tijdens de Landelijke Opschoondag de straat opgaan om hun buurt schoon te maken
Rogier Pelgrim is een singer songwriter uit Wageningen en groeide op in Ede. In 2012 won hij de 'Grote Prijs van Nederland' en was hij finalist in het televisieprogramma 'De Beste Singer Songwriter van Nederland'.
De clip is te bekijken op: https://www.youtube.com/watch?v=BALnpHauHos.

Deel deze pagina: