Live Live

Rellende jongeren in Ede gaan vrijuit

Gepubliceerd: Donderdag 26 maart 2020 17:09

Rellende jongeren in Ede gaan vrijuit

EDE - De rellende jongeren die afgelopen oud en nieuw zorgden voor zware vernielingen in Ede, gaan vrijuit. De politie meldt donderdag dat grondig onderzoek niet heeft geleid tot concrete verdachten. Omdat er geen verdere aanknopingspunten meer zijn, stopt het onderzoek nu.

Er waren al wel tien namen bekend van jongeren die bij de ongeregeldheden aanwezig waren. Maar zij worden niet vervolgd.

'De informatie waarover de politie beschikt is niet van dien aard dat deze personen aangemerkt kunnen worden als verdachte in het strafrechtelijk onderzoek', meldt de politie in een persbericht.

'Oorlogsgebied'

Verschillende groepen jongeren - tachtig tot honderd in totaal - trokken de hele avond rellend door de wijk Veldhuizen. Auto's en bushokjes vlogen in brand en ramen werden vernield.

De relschoppers staken ook vuurpijlen af in de richting van brandweerlieden die autobranden blusten. Omwonenden voelden zich zeer onveilig. 'Het was echt een oorlogsgebied', vertelde Jacqueline Rijksen, die erbij was, eerder in gesprek met Omroep Gelderland

Geschreven door mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: