Live Live

Regio FoodValley wil landbouwvisie minister Schouten in praktijk brengen

Gepubliceerd: Vrijdag 14 september 2018 15:23

Regio FoodValley wil landbouwvisie minister Schouten in praktijk brengen

EDE - De regio FoodValley zegt zich te herkennen in de landbouwvisie van minister Carola Schouten. De minister presenteerde zaterdag 8 september haar toekomstvisie op de landbouw, die tot stand is gekomen na gesprekken met belangenorganisaties, maatschappelijke partijen en andere overheden.

Regio FoodValley wil zich neerzetten als Nederlandse epicentrum van voedselinnovatie om samen met het Rijk een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan gezond en duurzaam voedsel voor iedereen, stelt de organisatie woensdag 12 september in een persbericht.


Praktijk

Volgens de voorzitter René Verhulst sluit de landbouwvisie van het ministerie van LNV goed aan bij wat de Regio FoodValley al in praktijk brengt, zoals werken aan een gezonde leefomgeving en een vitale agrarische sector.

Regiodeal


De kernwoorden van de Landbouwvisie van het ministerie van LNV, 'waardevol en verbonden', passen volgens de organisatie uitstekend bij de thema’s die voor Regio FoodValley belangrijk zijn: circulair, gezond en in verbinding. FoodValley wil door kennisoverdracht over innovatie op het gebied van AgroFood en gezonde voeding een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan gezond en duurzaam voedsel voor iedereen. Transitie van bestaande systemen is volgens de organisatie cruciaal. Daarom wil Regio FoodValley een zogeheten Regiodeal sluiten met het ministerie van LNV. De deal moet 40 miljoen euro gaan kosten, later dit jaar wordt bekend of het plan door kan gaan.

Transitie naar duurzaam en gezond voedsel versnellen


Samen met het Rijk wil Regio FoodValley de komende periode de transitie naar duurzaam en gezond voedsel versnellen door onder andere te experimenteren in de veehouderij met nieuwe stallen en duurzame productietechnieken. Foodvalley wil tevens wetenschap, praktijkonderwijs, starters en bestaande bedrijven bij elkaar te brengen om innovaties toe te passen in nieuwe en bestaande producten. Bovendien moeten resultaten van de innovaties grootschalig beschikbaar gemaakt worden voor de boerenbedrijven in de toekomst.
 
Foto: Pixabay

Deel deze pagina: