Live Live

Regen grootste vijand van organisatie Otterlose Skeelerronde

Gepubliceerd: Zaterdag 20 juli 2019 14:56

Regen grootste vijand van organisatie Otterlose Skeelerronde

OTTERLO - Zaterdagmiddag rond 12.00 uur viel er een fikse regenbui in Otterlo. Op elke andere dag was het geen punt geweest, maar juist vandaag kan de regen roet in de 33ste editie van de Skeelerronde gooien. Vooralsnog gaat de ronde door, maar wel in aangepaste vorm.

De organisatie laat de clinic en Mini Elfstedentocht vandaag wel doorgaan in aangepaste vorm. De jeugd onder 12 jaar heeft in het begin van de middag gereden, maar de rest van de Open Gelderse kampioenschappen zijn afgelast. Ook de strijd om de gouden Luctra skeeler is uit het programma gehaald. Bekende schaatsers met onder andere Ronald en Michel Mulder en Kjeld Nuis worden rond 17.30 uur wel gehuldigd.

De organisatie hoopt dat het avondprogramma niet in gevaar komt. Penningmeester van het evenement, Henk Jansen vertelt: 'De organisatie staat direct in verbinding met weerman Piet Paulusma waardoor we snel kunnen anticiperen op regenbuien. Het is echt duimen geblazen, we houden hoop.'

'Kom naar Otterlo!'

Normaal gesproken is een beetje regenval niet zo'n punt. Maar door de aanhoudende droogte zijn de klinkers in de dorpskern nu gladder dan normaal. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen, dit wil de KNSB uitsluiten. Daarom is het eerste gedeelte van het programma afgelast. De organisatie roept op vooral wel naar Otterlo te komen. 

 
Vooralsnog ziet het programma er als volgt uit:

14.30- 16.30 uur: Clinic en Mini Elfstedentocht voor de Otterlose Jeugd. Deze clinic en Mini Elfstedentocht wordt begeleid door de schaatsploeg van Reggeborgh (Gerard van Velde).

18.00 - 19.00 uur Dames A Marathon. 

19.30 uur- 20.30  uur: Heren A Marathon. Ook hier komt de Nationale- en Internationale top aan de start.

Vanaf 20.30 uur een spetterende Feestavond op het Dorpsplein. De toegang tot het grootste Skeelerevenement van Nederland is wederom gratis.

Op de foto: schaatsbroers Ronald en Michel Mulder

 

 


Deel deze pagina: