Live Live

Recreatieondernemers uit Ede vertellen over Veluwe

Gepubliceerd: Donderdag 14 maart 2019 10:32

Recreatieondernemers uit Ede vertellen over Veluwe

EDE –  Afgelopen dinsdag 12 maart kwamen recreatie- en horecaondernemers uit gemeente Ede bij elkaar voor de eerste cursusmiddag van het IVN Gastheer van het Landschap programma.

Tijdens het programma, georganiseerd door IVN Gelderland, leren de ondernemers alles over de ontstaansgeschiedenis van de Veluwe, de typische flora en fauna, de recreatieve mogelijkheden en de bijzondere plekjes. Zo kunnen zij dat delen met hun gasten. In Apeldoorn, Epe, Hattem en Heerde werden eerder 80 ondernemers opgeleid tot IVN Gastheer van het Landschap. Met het programma in Ede komen daar nog eens 25 Veluwse ambassadeurs bij.

'Kennis draagt bij aan beleving'

Na de aftrap door IVN Gelderland werden de ondernemers tijdens deze eerste bijeenkomst meegenomen in de ontstaansgeschiedenis van de Veluwe. Onder andere de geologie, ecologie en invloed van de mens kwamen aan bod.

De trainingsmiddag was de eerste in een reeks van vier. Tijdens volgende bijeenkomsten komen volgens de stichting ook Ede-specifieke onderwerpen aan bod, zoals de flora en fauna, het faunabeheer en de bijzondere pareltjes in het gebied. De ondernemers gaan ook op excursie in Ede, om de natuur met eigen ogen te zien en te beleven. 

Netwerk van recreatieondernemers

Het programma IVN Gastheer van het Landschap Ede, wat mede mogelijk gemaakt wordt door provincie Gelderland en gemeente Ede, draait om het beter leren kennen van het gebied, maar ook om het vormen van een netwerk van recreatieondernemers op de Veluwe. Vanuit dit netwerk kunnen de ondernemers vervolgens samen natuurarrangementen en -excursies ontwikkelen, zodat zij bijdragen aan een unieke beleving van het Veluwse landschap.

Foto: IVN Gelderland

Deel deze pagina: