Live Live

Raadsfracties DKE EN D66 zien noodzaak voor een tunnel aan de Kerkweg

Gepubliceerd: Maandag 12 november 2018 10:07

Raadsfracties DKE EN D66 zien noodzaak voor een tunnel aan de Kerkweg

EDE - De Democratische kiezers en D66 Ede vinden het belangrijk dat de wijken rondom de spoorwegovergang aan de Kerkweg verbonden blijven. Beide partijen geven nu aan dat een tunnel noodzakelijk is om een goede wijk-wijk verbinding te behouden.

In 2022 start de NS met spoorboekloos reizen op het traject Utrecht Arnhem. Hierdoor komen er zeventien treinen per uur langs de spoorwegovergang aan de Kerkweg in Ede.

EDE TV Nieuws sprak met Raşit Görgülü, fractievoorzitter van Democratische Kiezers Ede (DKE) over een kwestie waar de gemeente Ede nog geen pasklare oplossing voor heeft gevonden.

Volgens Raşit Görgülü vormt de Kerkweg een belangrijke verbinding tussen Ede-Zuid en Ede Centrum en moeten inwoners van Ede-Zuid in de vorm van een ondertunneling verbonden blijven met het centrum en Ede Noord. ‘Een ondertunneling is het enige reële alternatief voor een goede doorstroming van wijk naar wijk. Het onderzoeksrapport toont ook aan dat gemiddeld zesduizend keer over de Kerkweg gereden wordt.’

Inwoners Ede Zuid niet isoleren

De fractievoorzitter van DKE denkt dat inwoners, en vooral ondernemers geïsoleerd raken van het centrum en noorden van de stad als er geen ondertunneling komt. ‘Het zou vooral voor de ondernemers funest zijn, we hebben een overheid voor de burgers, het gaat hier om het leefbaar houden van een hele wijk. Er wordt door de gemeente Ede geïnvesteerd in een goede verbinding tussen de wijk Rietkampen en de rest van Ede, de inwoners van Zuid verdienen dat ook.’ Een tunnel kost echter geld, en het is de vraag of de gemeente Ede de kosten kan dragen.

Bekijk hier het hele gesprek met de fractievoorzitter van DKE.

Zie ook: Raad praat over spoorwegovergang Kerkweg
Zie ook: Onrust onder bewoners over spoorwegovergang Kerkweg

Deel deze pagina: