Live Live

PvdA wil snel oplossing voor stallingsprobleem scootergebruikers op station Ede-Wageningen

Gepubliceerd: Maandag 05 november 2018 12:26

PvdA wil snel oplossing voor stallingsprobleem scootergebruikers op station Ede-Wageningen

EDE - Al geruime tijd is het voor menig voetganger een doorn in het oog, scooters die verkeerd staan op de stoep bij station Ede-Wageningen. Ook scooterrijders zouden klagen over verkeerd geparkeerde scooters op de aangegeven plaatsen.

De Edese PvdA kreeg diverse signalen dat het steeds erger wordt, daarom stelde de partij raadsvragen, maar na beantwoording is het de partij niet geheel duidelijk wanneer het college maatregelen gaat treffen.


EDE TV Nieuws sprak met fractievolger van de PvdA, Karin Bijl over het stallingsprobleem voor scootergebruikers. ‘Het gaat om de stalling van scooters aan de noordzijde van het station, bewoners in de omgeving klagen over dubbel geparkeerde scooters. Het zorgt ervoor dat voetgangers en mensen op een scootmobiel er niet meer op een veilige manier langs kunnen.’ Bijl stelt dat het zo in het donker extra lastig is voor mensen om hun weg naar het station te vinden.

Scooters niet welkom in overdekte stalling

De overdekte stalling is een no go voor de scootergebruikers, wat de situatie rondom het parkeerprobleem niet verbetert. Bijl: ‘Ik sprak net een meisje die haar scooter buiten niet kwijt kan.’ Het ruimtegebrek speelt volgens de fractievolger al jaren.

'College nog niet duidelijk over maatregelen op korte termijn’

De fractievolger vindt dat het college niet heel duidelijk is over de te ondernemen stappen op korte termijn. ‘Ze weten van de overlast en willen er wel iets aan doen, maar we hebben het idee dat het op de lange baan geschoven wordt.’ De PvdA wil ook graag weten of er bij de bouw van het toekomstige station rekening gehouden zal worden met extra stallingsruimte voor scootergebruikers en wachten antwoord van het college af.

Bekijk hier het hele interview met Karin Bijl.

Deel deze pagina: