Live Live

ProRail plaatst betonblokken bij spoorwegovergang Lunteren

Gepubliceerd: Donderdag 01 november 2018 11:37

ProRail plaatst betonblokken bij spoorwegovergang Lunteren

LUNTEREN - ProRail heeft donderdagochtend betonblokken geplaatst bij een onbewaakte spoorwegovergang aan de Mijlerweg in Lunteren.

ProRail kondigde de maatregel eerder al aan omdat ze vindt dat maatregelen te lang op zich laten wachten. 'Het moet gewoon afgesloten worden', aldus woordvoerder Jaap Eikelboom.

Onbewaakte spoorwegovergangen


De spoorbeheerder is van plan alle 113 onbewaakte spoorwegovergangen in Nederland aan te pakken. In Gelderland zijn er 33 van deze spoorwegovergangen, waarvan 2 in de gemeente Ede. De betonblokken zijn een tijdelijk middel, zegt Eikelboom. 'Deze spoorwegovergang gaan we helemaal weghalen en uiteindelijk moeten alle spoorwegovergangen veilig zijn.'

Kort geding


Belanghebbenden werden eerder al op de hoogte gesteld van de maatregel en konden bezwaar maken. Een 75-jarige man deed dat en spande een kort geding aan. Dit gaat om overgang aan de Zandkampweg in Lunteren, een andere dan waar vandaag de betonblokken zijn geplaatst.

Het kort geding diende woensdag met als uitkomst dat de partijen eerst met elkaar om tafel moeten. Mocht er geen oplossing worden gevonden, dan doet de rechter over twee weken uitspraak.

'Geen woorden maar daden'

ProRail is donderdag aan de Zandkampweg dus overgegaan op actie. 'Geen woorden maar daden', zo schrijft het bedrijf op Instagram. 'Onbewaakte overwegen zijn niet veilig. Waar dit kan, moeten deze volgens ProRail zo snel mogelijk worden afgesloten om volgende slachtoffers te voorkomen. In Lunteren hebben we vanochtend, zoals wij enkele weken al in de media hebben aangegeven, de daad bij het woord gevoegd.'

Zie ook: ProRail gaat zelf overwegen sluiten met betonblokken


Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: