Live Live

Proosdijpark: meer kleur, natuur en beleving

Gepubliceerd: Maandag 18 december 2017 16:49

Proosdijpark: meer kleur, natuur en beleving

    Buurtbewoners en belangenpartijen ontwikkelden samen met de gemeente een ontwerpplan voor het Proosdijpark. Vorige week zijn de werkzaamheden gestart in het park, om de ideeën ook daadwerkelijk uit te voeren. 

In 2015 werd het Proosdijpark ook al aangepakt. Toen is er vooral groot onderhoud gedaan, zijn er nieuwe poorten geplaatst en werden de paden verbeterd. Veel mensen waren niet tevreden met het resultaat en vonden dat er meer moest gebeuren. De gemeente was het daarmee eens. Na een besluit van de gemeenteraad kwam er begin dit jaar extra geld. Samen met de werkgroep van bewoners en belangengroepen, zoals de Bijenvereniging, Kinderboerderij De Proosdij en Hengelsportvereniging Ede, ontstond een nieuw plan dat voldoet aan de wensen van de Edenaren.

Inmiddels is het plan klaar voor uitvoering. De werkgroep, de groenontwerper van de gemeente en groenaannemer Van de Haar hebben fantastisch werk geleverd! Ze ontwikkelden een gebalanceerd ontwerp en onderhoudsplan voor het Proosdijpark, met een goed evenwicht tussen de belangen van natuurschoon, planten en dieren, recreatie en ontspanning.

Deel deze pagina: