Live Live

Programma Edese vrouwenvoetbal

Gepubliceerd: Vrijdag 13 december 2019 19:33

Programma Edese vrouwenvoetbal

EDE - Een beker en inhaalprogramma staat er voor morgen 14 december gepland in het Edese vrouwenvoetbal. DTS Ede reist af naar het hoge noorden alwaar zij S.C. Stiens treffen voor een bekerconfrontatie.

Al eerder troffen beide ploegen elkaar in de beker. 'September dit jaar speelden wij al tegen hun en dachten dit is eenmalig, maar wij hebben weer tegen hen geloot. Toen wisten wij te winnen, dat moet morgen ook', aldus Anoek Blankenspoor van DTS Ede. Afgelopen zaterdag won DTS Ede in competitieverband uit bij SteDoCo. De ploeg van trainer Linda Helbling wist daar 9 keer het net te vinden.


Kraker

In de vierde klasse spelen twee Edese verenigingen, Fortissimo uit Ede en het Ederveense Advendo57. Beide ploegen troffen elkaar al eerder voor de competitie. Advendo57 won toen op eigen veld van de toenmalige koploper. Fortissimo zint op revance. Ook Advendo57 zal vol voor de winst gaan. 

'Winnen maakt hongerig, wij willen winnen, wij zijn hongerig', zegt trainer Klaas Threels van Advendo57. Advendo57 moet het in deze wedstrijd doen zonder laatste vrouw Gerjanne Threels die geblesseerd toe  zal moeten kijken. 'Zij is belangrijk voor het team, maar nu moeten andere dit oppakken', aldus Klaas Threels. De wedstrijd Fortissimo - Advendo57 word om 15.00 uur afgetrapt in Ede. 

 Ook Blauwgeel55 komt in actie voor de beker. Het eerste van de Edese voetbalvereniging speelt om 17.00 uur uit in Haaksbergen tegen Hoeve Vooruit. De Blauwgeel55 hebben een mooie geschiedenis als het over bekerwedstrijden gaat. Of dit een vervolg krijgt weten wij na Hoeve Vooruit - Blauwgeel55.

Competitie

Voor wat betreft de competitie is het de 14de niet de laatste speelronde van het jaar 2019. Op 21 december komt Otterlo nog in actie tegen Barneveld. Lunteren zou morgen ook in actie komen, maar de wedstrijd tegen Dodewaard is uitgesteld tot 18 januari 2020. Blauwgeel55 vrouwen2 komt morgen wel uit in de vijfde klasse. De Edese vrouwen spelen om 15.00 uur op de Peppelensteeg tegen de nummer drie CHRC.

Inhalen

Eind oktober werd fc Zutphen getroffen door droevige omstandigheden, waardoor de wedstrijd tegen Bennekom werd uitgesteld. Beide ploegen treffen elkaar nu wel in de laatste speelronde van 2019. Bennekom heeft de laatste weken wel het goede spel, maar mist durf. 'Wij zijn vaak te lief. De meiden moeten meer lef tonen. Minder lief zijn. Wij hebben een goede ploeg, het zit er zeker in, maar het komt er niet uit. Er zit muziek in de ploeg, maar het is nog geen strijdbare muziek', zegt Yvo Cobussen van vv Bennekom. 

De trainer heeft nog alle vertrouwen in zijn ploeg en roemt het team. 'Wij hebben echt goede speelsters. Ook het betere van het spel regelmatig, maar verliezen op te lief zijn voor de tegenstander. Ben trots op ons team, maar er is nog een hoop werk te doen. Vergeet niet wij hebben een jonge ploeg. Het ontwikkelt zich, maar heeft tijd nodig', vult Evelien Verhoeks van vv Bennekom aan. Bennekom reist af naar Zutphen om daar om 14.30 uur af te trappen voor hun wedstrijd tegen fc Zutphen.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: