Live Live

Proef ruimere terrastijden in Ede afgerond

Gepubliceerd: Vrijdag 18 januari 2019 10:26

Proef ruimere terrastijden in Ede afgerond

EDE – De terrassen op de Markt en in de Marktstraat mochten in het kader van een proef van juli tot oktober 2018 een uurtje langer openblijven, zo meldt de gemeente Ede donderdag in een persbericht.

In plaats van de gebruikelijke 00.00 uur, mochten de horecaondernemers om 01.00 uur sluiten. Omwonenden, ondernemers en bezoekers is gevraagd hun mening te geven over deze proef.

Meningen verdeeld

Uit de evaluatie blijkt dat de belangen van een deel van de omwonenden en de ondernemers soms botsen. Een aantal bewoners gaven aan dat zij op sommige momenten overlast ondervonden.

Burgemeester Verhulst is echter tevreden over het verloop en de uitkomsten van de pilot. ‘Je ziet in de evaluatie van de proef natuurlijk verschillende meningen en belangen terugkomen. Dat is logisch. En daar zullen we in de toekomst ook rekening mee moeten houden. Het is belangrijk dat wederzijds begrip ontstaat voor elkaars belangen.’ De uitkomsten van de proef wordt meegenomen in het project Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan.

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

In januari 2019 is het project Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan van start gegaan. De Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) pakt uitgaan gerelateerde problemen aan door partijen zoals de gemeente, politie, horecaondernemer en het Openbaar Ministerie samen te laten werken.

KVU brengt de problemen in kaart en zorgt dat deze gezamenlijk worden aangepakt. De verschillende partijen formuleren gemeenschappelijk resultaatgerichte doelstellingen waarop ze elkaar afrekenen. Iedere partij de eerste uitwerking hiervan is in Ede nu gestart.

 
Foto ter illustratie: Pixabay
 
 

Deel deze pagina: