Live Live

Poppen komen weer tot leven

Gepubliceerd: Dinsdag 03 juli 2018 11:55

Poppen komen weer tot leven

In het Kijk en Luistermuseum is een nieuwe tentoonstelling te zien: ‘Poppen aan het woord’. Tot en met 3 november zijn er poppen en marionetten te zien van poppenmakers uit binnen- en buitenland.


Als kind heb je vast wel eens een poppenkast bijgewoond met poppen als Jan Klaassen en Katrijn. Of zat je voor het slapen gaan nog lekker achter de buis naar de Fabeltjeskrant te kijken. Want wie kent Meneer de Uil nou niet?

Poppenkast
Bezoekers krijgen tijdens de voorstelling in een sprookjesachtige sfeer poppen te zien van diverse Nederlandse poppentheaters: Kooman’s Poppentheater uit Den Haag, Poppentheater De Toverbezem uit Ede en Poppentheater De Kletskous uit Wijk bij Duurstede. Ook zijn er marionetten uit Tsjechië, uit de verzameling van Libor Strumpf uit Chrudim.


Romeinen
Poppenspel is al een eeuwenoude vorm van theater. In de tijd van de Romeinen kende men het zelfs al. Dit had grotendeels te maken met dat een groot deel van de bevolking analfabeet was. Poppenspelers brachten boodschappen over aan het grote publiek en brachten de toeschouwers zo normen en waarden bij.

Chrudim
Er zijn niet alleen Nederlandse poppen te zien, ook Tsjechische marionetten uit de verzameling van Libor Strumpf uit Chrudim hebben hun eigen plekje in de tentoonstelling gekregen.

Kinderpoppenkast en workshop
Voor de kinderen organiseert het museum een aantal keer een poppenkastvoorstelling van een half uur. Na de voorstelling kunnen maximaal 15 kinderen een eigen pop maken tijdens elke workshop. Kijk voor meer informatie over de ‘workshop poppen maken’ op de website van het museum.

Voor meer informatie kunt u op de facebookpagina of de website van het museum terecht.


Deel deze pagina: