Live Live

Politie: ontsnapte tbs'er is Ronald van Zwam

Gepubliceerd: Maandag 07 oktober 2019 20:23

Politie: ontsnapte tbs'er is Ronald van Zwam

NIJMEGEN - De politie heeft maandagavond de identiteit bekendgemaakt van de tbs'er die vrijdag ontsnapte uit de Nijmeegse Pompekliniek. Het gaat om de 40-jarige Ronald van Zwam. Hij ontsnapte vrijdagmiddag rond 14.30 uur in Nijmegen tijdens een begeleid fietsverlof aan zijn begeleider.

Van Zwam is vertrokken op een zwarte fiets met roze letters en een fietstas aan de rechterzijde van de bagagedrager.

Ontuchtige handelingen

De man is in 2014 veroordeeld tot TBS met dwangverpleging voor enkele zedendelicten, waarbij hij via internet contact zocht met minderjarigen. Dit resulteerde in ontmoetingen. In twee van deze gevallen leidde dit tot ontuchtige handelingen.

De man zat vast in de Pompekliniek in Nijmegen. De slachtoffers en hun familieleden zijn zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van zijn ontsnapping Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig de man op te sporen.

Zie ook: Pompekliniek: vanaf woensdag verlof met dubbele begeleiding

Signalement bekend

Het signalement van de man: hij is 1.84 lang, heeft een normaal tot stevig postuur, donkerblond kort haar en donkerbruine ogen en is brildragend. Zijn mond is opvallend groot. Hij droeg die vrijdag een blauwe spijkerbroek, zwarte bodywarmer met daaronder een rode sweater. Van Zwam had een zwarte rugzak bij zich.

Zie ook: Pompekliniek over nieuwe ontsnapping: 'Drie is te veel'


Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: politie

Deel deze pagina: