Live Live

Politie Ede: 'Pas op voor oplichting'

Gepubliceerd: Woensdag 13 mei 2020 13:27

Politie Ede: 'Pas op voor oplichting'

EDE - De Edese politie ziet de laatste tijd weer veel (internet)oplichtingszaken in de gemeente Ede voorbij komen. De slachtoffers worden vaak via onder andere Whatsapp benaderd.

'De dader doet zich dan voor als een bekende en vraagt om bijvoorbeeld een rekening te betalen. Het kan ook zijn dat de slachtoffers op een link moeten klikken, de daders kunnen dan meekijken tijdens het inloggen op internetbankieren. Het gevolg is dat de daders dan bij uw rekening kunnen en geld kunnen overboeken. Hierdoor kan de schade oplopen tot in de duizenden euro’s', zo stelt de politie op haar Facebookpagina.

Veel slachtoffers uit Bennekom en Ede

'We zien dat veel slachtoffers uit Bennekom en Ede komen. Wees je er van bewust dat dit iedereen kan overkomen', vervolgt de politie in het statement.

Heb je een ouder familielid die makkelijk slachtoffer kan worden van dit soort misdrijven? Licht hem of haar dan in zodat ze beter voorgelicht zijn.

Mocht je zelf slachtoffer zijn van (internet)oplicht, doe hier dan altijd aangifte van. U kunt online aangifte doen via www.politie.nl.

Foto ter illustratie: Pixabay

Deel deze pagina: