Live Live

Platform Militaire Historie Ede organiseert battlefietstours

Gepubliceerd: Woensdag 10 juli 2019 14:05

Platform Militaire Historie Ede organiseert battlefietstours

Op zaterdag 13 en 27 juli en zaterdag 10 en 31 augustus 2019 organiseert het Platform Militaire Historie Ede een viertal Battlefietstours in het kader de 75ste herdenking van de Slag op de Ginkelse Heide.

Tijdens deze fietstochten zal het verhaal worden verteld van de luchtlanding op de Ginkelse Heide op 18 september 1944 door eenheden van de Britse 4e Parachutisten Brigade onder leiding van Brigade Generaal John W. Hackett. Deze gebeurtenis als onderdeel van de Slag om Arnhem zal ook dit jaar weer worden herdacht met een grote luchtlanding op zaterdag 21 september.


De fietstocht, onder leiding van militair-historische deskundigen van het Platform Militaire Historie Ede voert de deelnemers vanuit De Smederij waar vooraf een korte lezing zal worden gehouden, langs alle gevechtsgebieden op en rond de Ginkelse Heide. Tijdens de fietsroute van ongeveer 15 kilometer door de natuur met een interessant historisch verhaal, zal halverwege worden gestopt voor een korte lunch met koffie en thee. 

Waar en wanneer?

De fietstocht begint op alle zaterdagen om 11.00 uur bij De Smederij aan de Verbindelaarsweg 100, 6711 VD, in Ede en eindigt rond 14.00 uur op dezelfde locatie.

U vindt de Verbindelaarsweg op het terrein van de voormalige Arthur Koolkazerne in Ede.
U kunt zich voor deze Battlefietstour aanmelden bij: Ed van Seters, Voorzitter van het Platform Militaire Historie Ede. Tel: 06 - 42757859

Foto: Luchtlandingen tijdens de herdenking in 2018

Deel deze pagina: