Live Live

Planet Earth wandelconcert in Wageningen

Gepubliceerd: Vrijdag 26 oktober 2018 16:37

Planet Earth wandelconcert in Wageningen

WAGENINGEN – Op zaterdag 27 oktober is er een wandelconcert van het Pluskoor Gelderse Vallei in Wageningen.

Het Pluskoor is een koor voor oudere, geoefende mensen waarvan de stem is veranderd. Inmiddels bestaat het koor vijf jaar. Er zijn ongeveer 55 senioren bij het koor aangesloten. Het thema van het wandelconcert is dit jaar Planet Earth.

Het eerste wandelconcert begint om 13.45 uur. Er is ook een tweede voorstelling, die om 16.00 uur start. De eerste voorstelling vindt plaats bij de Arboretumkerk, Delhorstpad 6 te Wageningen, de tweede voorstelling vindt plaats bij de Bevrijdingskerk, Van Schelvenweg 2 te Wageningen.

Thema Planet Earth

Tijdens het wandelconcert worden onderwerpen behandeld waaronder de schepping, romantiek, religie en de wisseling van seizoenen.

Onderscheiden van de rest

Er bestaan meerdere koren in de gemeente Ede. Ton de Nijs, voorzitter van het Pluskoor, legt uit waar het Pluskoor zich in onderscheidt; ‘Wij onderscheiden ons met behulp van programmering. Het lijkt een beetje op een toonkunstkoor, maar wij zingen op een alternatieve manier. Het Pluskoor heeft bijvoorbeeld zeemansliederen gecombineerd met klassieke muziek,’ vertelt de Nijs.

De dirigent van het koor, Arno Vree, speelt hier een belangrijke rol in. Hij is een experimentator en wil graag afwijken van andere koren.

Volgens de voorzitter zit er niet echt een bepaalde volgorde in de liederen. ‘Het is niet zo dat we starten met leven en eindigen met dood. In tegendeel zelfs! Het laatste lied dat het koor zingt zal een tijdje in uw hoofd blijven zitten, op een positieve manier natuurlijk.’ Tijdens het concert zal onder andere Beethoven voorbijkomen.

Kaartjes kopen

Heeft u interesse in het concert? Dan kunt u voor 5 euro een kaartje kopen bij één van de zangers van het Pluskoor, of bij de kerk zelf. De eerste voorstelling is al bijna uitverkocht. De voorstelling duurt ongeveer twee uur.

Luister hier het interview met Ton de Nijs tijdens het radioprogramma studio C terug.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: