Live Live

Plan om Hoenderloo-jongeren over te nemen gaat niet door

Gepubliceerd: Woensdag 29 april 2020 14:29

Plan om Hoenderloo-jongeren over te nemen gaat niet door

HOENDERLOO - Ouders van kinderen die op de Hoenderloo Groep wonen zijn teleurgesteld. Een plan om de jongeren over te nemen door jeugdzorgorganisatie Youngster is van de baan. Dat zegt een woordvoerster namens de 'Hoenderloo-ouders'.

Youngster had het idee de jeugd van zorgorganisatie Pluryn over te nemen en die voor de misgelopen inkomsten te compenseren. Pluryn gaat de Hoenderloo Groep namelijk sluiten, omdat het stevige rode cijfers schrijft.

Terrein en panden in de verkoop

Pluryn-bestuurder Karel Verweij gaat niet mee in de overnameplannen van jongeren, omdat de afbouw van de Hoenderloo Groep al in een vergevorderd stadium is. Wel kan Youngster straks meedoen in de aanbesteding, als het terrein en de panden worden verkocht.

Want naast de overname heeft Youngster ook plannen om het terrein en die panden te kopen en er een woonzorgcomplex van te maken. Dat wil Youngster samen gaan doen met Trauma Centrum Nederland.

De Nijmeegse zorgorganisatie verzekert dat het de jongeren die door de sluiting moeten verhuizen kan onderbrengen binnen Pluryn. Als dat toch niet lukt, wordt naar passende oplossingen daarbuiten gezocht. In augustus moet de Hoenderloo Groep sluiten.

Sceptisch over plannen

Ouders en ook medewerkers die Omroep Gelderland sprak, zijn sceptisch over de herplaatsing en vragen zich af of het Pluryn op tijd lukt dit te realiseren en passende zorg te leveren, zoals die nu op de Hoenderloo Groep is. Het gaat dan om specialistische jeugdzorg.

De 'Hoenderloo-ouders' vinden het jammer dat het Youngster-plan niet doorgaat. Want dan hadden de jongeren op het terrein kunnen blijven wonen. Ze hebben onbegrip voor het afschieten van de overname, omdat het plan volgens hen 'alleen winnaars kent'.

Geschreven door mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: