Live Live

Plan: In de toekomst elke tien minuten een intercity tussen Arnhem en Nijmegen

Gepubliceerd: Woensdag 06 februari 2019 14:03

Plan: In de toekomst elke tien minuten een intercity tussen Arnhem en Nijmegen

ARNHEM - Arnhem en Nijmegen behoren tot de negen steden waartussen tegen 2040 elke tien minuten een intercity moet gaan rijden.

Vandaag, woensdag 6 februari, komt staatssecretaris Stientje van Veldhoven van infrastructuur met het plan `Toekomstbeeld Openbaar Vervoer 2040’. Haar plannen voor een frequentere intercity onder andere het traject Arnhem en Nijmegen deed ze al eerder uit de doeken tijdens een interview met de Volkskrant. Het hele plan draait om voorstellen om het OV beter te laten aansluiten op de reizigersvraag.

Over twintig jaar zal het aantal reizigers 30 tot 40 procent hoger liggen. De oplossing volgens van Veldhoven ligt onder andere in een ring van negen steden: Randstad, Breda, Eindhoven Utrecht, Arnhem- Nijmegen en Zwolle. Tussen de steden in die ring moet elke tien minuten een intercity gaan rijden. Ook de verbinding met Duitsland moet nog beter.

Als het aan ProRail-topman Pier Eringa richt gebeurt dat nog sneller. Wat hem betreft valt de deadline in 2030 in plaats van 2040.

In een post op Instagram gaf burgemeester Ahmed Marcouch al aan dat Arnhem CS in de startblokken staat om de verbeteringen die Van Veldhoven voor ogen heeft te verwelkomen.

Geschreven door: mediapartner RTV Arnhem via Omroep Gelderland

Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: