Live Live

Perronconflict Valleilijn opgelost, treinen worden langer

Gepubliceerd: Zaterdag 24 november 2018 12:00

Perronconflict Valleilijn opgelost, treinen worden langer

EDE - Aan het dringen in de treinen op de Valleilijn komt toch een eind. Het conflict tussen de provincie Gelderland en het Rijk is opgelost, al zal er nog verder worden gepraat over de kosten. De perrons van de vier stations op de Valleilijn worden verlengd. Dan kan vervoerder Connexxion met langere treinen rijden.

Gelderland stuurde vorige week een brief naar Den Haag met de mededeling dat de provincie niet van plan is om op te draaien voor het onderhoud van het spoor. Staatssecretaris Van Veldhoven wil niet dat de plannen vertraging oplopen en heeft de de provincie beloofd dat zij geen miljoenenrisico's loopt.

'Laatste woord nog niet over gezegd'

Gedeputeerde Conny Bieze laat in een persbericht weten heel blij te zijn met de toezegging, maar dat het laatste woord er nog niet over gezegd is: 'Het gesprek over wie voor de beheer en onderhoudskosten betaalt, is zeker nog niet voorbij. Voor de toekomst moeten hier goede afspraken over komen.'

Ook op station Arnhem worden perrons verlengd, vanwege de langere treinen tussen Nijmegen en Schiphol. Bovendien kan de trein uit Tiel dan keren, zodat reizigers niet hoeven overstappen in Elst.

Geschreven door Mediapartner Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: