Live Live

Patiënten met hartproblemen sneller terecht in Ziekenhuis Gelderse Valle

Gepubliceerd: Vrijdag 01 februari 2019 12:22

Patiënten met hartproblemen sneller terecht in Ziekenhuis Gelderse Valle

EDE - De polikliniek cardiologie van Ziekenhuis Gelderse Vallei gaat haar werkwijze veranderen waardoor patiënten sneller terecht kunnen, dat meldt het ziekenhuis donderdag in een persbericht.

Volgens cardioloog Erik Udo roepen hartklachten vaak angst en onzekerheid op. ‘Patiënten willen dan ook graag snel een afspraak met de cardioloog. Dit willen we mogelijk maken.’

Om voor elkaar te krijgen dat patiënten sneller terecht kunnen bij de cardioloog, heeft de afdeling het team uitgebreid, geven ze vaker telefonisch uitslagen door en maakt men gebruik van beeldschermbellen. ‘Hierdoor is bezoek aan het ziekenhuis minder vaak nodig’, vertelt de cardioloog.

'Situatie sneller in kaart gebracht'

Door de nieuwe manier van werken kunnen patiënten die een verwijzing hebben voor cardiologie, binnen 7 werkdagen terecht voor een intakegesprek, waarbij de situatie in kaart wordt gebracht. Vervolgens bespreekt men eventueel aanvullend onderzoek binnen enkele weken en wordt er een afspraak gemaakt voor het bespreken van de uitslagen en het behandelplan.

Ook reserveert de polikliniek cardiologie tijd om ervoor te zorgen dat de patiënt bij spoedvragen of nieuwe klachten bij zijn eigen cardioloog terecht kan.
 
Op de foto cardioloog Erik Udo gemaakt door: Ziekenhuis Gelderse Vallei

Deel deze pagina: