Live Live

Pas op voor onbekenden met bloemen

Gepubliceerd: Donderdag 13 juli 2017 13:30

Pas op voor onbekenden met bloemen

De Edese politie waarschuwt op Facebook voor onbekenden met bloemen die vragen of ze even naar binnen mogen om bijvoorbeeld van het toilet gebruik te maken. De afgelopen dagen kwamen personen met bloemen zeker tot drie maal toe via een smoesje een woning binnen, waarna de woning door hen doorzocht werd. Twee persoon zijn aangehouden.

Zo kwamen op de Louise Henriettelaan twee onbekende vrouwen aan de deur. Ze hadden een bos bloemen bij zich en vertelden dat ze oudere mensen kwamen helpen. Ook zouden ze naar eigen zeggen zwanger zijn.
Een nietsvermoedende bewoner liet de dames binnen. Eenmaal in de woning wisten de dames stiekem op de slaapkamer te komen waar haar sieraden doorzocht werden.

Enkele dagen later, op de Commandeursweg in Bennekom, wilde een buurtbewoner net haar planten in de tuin water geven, toen een jongeman en een jongedame, wederom met bos bloemen, aan kwamenn lopen. Als de jongeman vraagt of hij even naar de wc mag geeft de bewoner toestemming. De jongedame houdt daarbij de bewoner aan de praat. Als beide vertrokken zijn blijkt dat de jongen het huis doorzocht heeft.

Op de Haldereng in Bennekom lag een bewoner in de stoel even te slapen en had vanwege de warmte de achterdeur open staan. Plots stonden er een onbekende man en vrouw in de kamer met de vraag of hij een bos rozen wilde kopen. Wederom wilde één van hen even naar de wc. Zonder het antwoord af te wachten liep hij door terwijl de vrouw de bewoner afleidde. Als de man en vrouw zijn vertrokken blijkt opnieuw het huis doorzocht te zijn en geld uit de portemonnee weggenomen.

Kort daarop wordt de politie gewaarschuwd door een buurman van één van de slachtoffers.
Tezamen met eenheden uit Wageningen werd er direct actie ondernomen. Terwijl de twee verdachten bij een nieuw adres aan de deur stonden, konden ze worden aangehouden.

Deel deze pagina: