Live Live

Parklaan wordt mogelijk Pegasuslaan

Gepubliceerd: Vrijdag 01 februari 2019 15:02

Parklaan wordt mogelijk Pegasuslaan

EDE - De straatnaamcommissie van de gemeente Ede buigt zich momenteel over de namen voor de twee weggedeeltes die samen de Parklaan moeten gaan vormen. Vanuit de Edese gemeenteraad ligt de wens om, het gedeelte rotonde N224/Nieuwe Kazernelaan tot aan de Klinkenbergerweg, een naam te geven die verbonden is aan de militaire historie van de gemeente.

naamsverandering niet zonder slag of stoot
 
Raadslid Gert Jan Koster van Gemeente Belangen zou graag zien dat het de naam Pegasuslaan krijgt. Voor het andere deel, afslag ten noorden van het viaduct bij Bennekom (Edeseweg) tot aan de aansluiting op de Dr. W. Dreeslaan, zal de straatnaamcommissie ook rekening houden met suggesties, maar concrete namen zijn niet bekend. De commissie komt binnenkort met een voorstel waarover het college van burgemeester en wethouders zich zal buigen.

Straatnamen worden niet zomaar veranderd. Ook levert het gedoe op. Bedrijven kunnen schadeclaims indienen, omdat ze vanwege het nieuwe adres al hun drukwerk moeten laten vernieuwen en al hun relaties adreswijzigingen moeten sturen. Tegenwoordig kan het ook wat tijd kosten voor Google Maps en TomTom om de nieuwe straatnamen te verwerken. Deze worden kortom alleen gewijzigd als het echt nodig is.
 
Foto: Gemeente Ede

Deel deze pagina: