Live Live

Pallas Athene College levert juniorgidsen

Gepubliceerd: Woensdag 22 mei 2019 13:41

Pallas Athene College levert juniorgidsen

EDE - Op dinsdag 28 mei zullen de juniorgidsen van het Pallas Athene College leeftijdgenoten uit Duitsland, voor het eerst officieel rondleiden in het Kröller-Müller Museum en Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Het Pallas Athene College is sinds een jaar partnerschool van het Kröller-Müller Museum en Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

'Op het Pallas Athene College vinden we cultuur- en natuureducatie van groot belang. Om de leerlingen op een structurele manier te laten kennismaken met de kunst, de cultuur, het landschap en het erfgoed van de directe omgeving, werken we sinds 16 mei 2018 samen met Het Kröller-Müller Museum en Het Nationale Park De Hoge Veluwe', vertelt Paul Levenbach, communicatiemedewerker van de school.

Levenbach stelt dat het  partnerschap de school veel voordelen biedt. 'We bezoeken het museum en het Nationale Park voor een sterk gereduceerd tarief en hebben inspraak bij de ontwikkeling van bijzondere educatieve programma’s.'

De leerlingen krijgen een kijkje achter de schermen van dit internationaal vermaarde instituut en maken als juniorrondleiders op een wijze kennis met de collectie en het unieke landschap. 

Ze ontdekken hoe kunst steeds actuele vragen oproept en je altijd weer anders laat kijken: naar jezelf en de wereld om je heen. 

Foto: PixabayDeel deze pagina: