Live Live

Paddenstoelen in het Edese bos

Gepubliceerd: Zaterdag 06 oktober 2018 11:14

Paddenstoelen in het Edese bos

EDE - Het is herfst, de tijd van het jaar waarin de meeste paddenstoelen te zien zijn. Bij wat vochtige omstandigheden en niet al te lage temperaturen schieten ze echt als paddenstoelen uit de grond. Er hangt rond deze wondere vormen van leven nogal een waas van mystiek , denk maar aan namen als: duivelsei, satansboleet en heksenboter, maar ook over de eetbaarheid of giftigheid bestaat nogal wat verwarring.

IVN-natuurgidsen willen u graag laten delen in hun eigen ver- en bewondering voor deze vertegenwoordigers uit de zwammenwereld. Dit alles kan op zaterdag 13 oktober aanstaande.

Veel soorten

Een voorspelling over het aantal soorten dat op de excursie zal worden gezien durven ze niet aan, dat hangt van het weer af. Bij warm en vochtig weer kunnen er gemakkelijk rond de vijftig tot zestig soorten voorkomen.
Houdt dus rekening met het weer en uw schoeisel op deze wandeling.

Informatie

De excursie begint om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats aan het begin van de Koeweg bij de rotonde in de N304. Coördinaten N 52 3 18, E 5 40 50.5. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig, een zakspiegeltje meenemen is aan te bevelen.
Gidsen: Piet en Tiny Griffioen en Dick Klein Geltink
Duur van de wandeling: ongeveer 1 ½ à 2 uur.
Bel voor meer informatie: 0318 632673 of 0318 610376

Deel deze pagina: