Live Live

Overvaller (19) moet negen maanden de cel in

Gepubliceerd: Dinsdag 05 maart 2019 19:10

Overvaller (19) moet negen maanden de cel in

BENNEKOM - Een man van 19 jaar moet negen maanden de cel in voor het plegen van een overval op een sigarenspeciaalzaak in Bennekom. De inwoner van Lelystad kreeg bovendien negen maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd.

De officier van justitie had een celstraf van 18 maanden, waarvan zes voorwaardelijk, geëist. De rechter hield er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de man 18 jaar was toen hij de overval pleegde. Ook had hij een blanco strafblad, was hij verminderd toerekeningsvatbaar en heeft hij tijdens de schorsing van de voorlopige hechtenis een goede invulling aan zijn leven gegeven.

Schadevergoeding

Aan de negen maanden voorwaardelijke gevangenisstraf zijn wel voorwaarden gekoppeld. Zo moet de man zich laten behandelen en zich melden bij de reclassering. Ook moet hij een schadevergoeding van in totaal ruim 4000 euro betalen aan de sigarenspeciaalzaak en de winkelmedewerkster.

Bij de overval in november vorig jaar werd de aanwezige medewerkster gedwongen op de grond te gaan liggen en geld af te geven. De overval vond vlak voor sluitingstijd plaats.


Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Ted Walker/Persbureau Heitink

Deel deze pagina: