Live Live

Opheldering over rouwstoet Ede: 'Jongeren stopten niet met rotjes gooien'

Gepubliceerd: Zaterdag 11 januari 2020 17:50

Opheldering over rouwstoet Ede: 'Jongeren stopten niet met rotjes gooien'

EDE - Burgemeester René Verhulst komt terug op zijn woorden. Jongeren staken volgens hem tóch bewust vuurwerk af bij een rouwstoet in Ede. 'Er waren jongens aan de rand van het centrum rotjes aan het gooien en ze hielden niet op toen de stoet langskwam', zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Er was discussie over het voorval. In Ede zou op oudejaarsdag een rouwstoet met vuurwerk bekogeld zijn. Het incident leidde landelijk tot veel ophef.

De burgemeester stelde donderdag aanvankelijk - op basis van politie-informatie - dat er niet moedwillig vuurwerk naar de rouwstoet was gegooid. Maar de uitvaartbegeleider verschilde met hem van mening. Vrijdag sprak de burgemeester met de uitvaartbegeleider. 'We hebben nu hetzelfde beeld', vertelt hij. 'Er ging ook een rotje naar hem toe, toen heeft hij de jongens aangesproken.'

Vervolg

Maandag gaat de burgemeester in gesprek met de jongens die het vuurwerk gooiden. Ook hun ouders, de politie en de uitvaartondernemer zijn daarbij, vertelde Verhulst in het tv-programma De Week van Gelderland.

Geschreven door: Joukje Valkenburg van mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: