Live Live

Opening Expositie ‘Klem Los, Sprookjes beelden en Schilderijen’ in Cultura Galerie

Gepubliceerd: Dinsdag 14 augustus 2018 11:45

Opening Expositie ‘Klem Los, Sprookjes beelden en Schilderijen’ in Cultura Galerie

Zaterdag 18 augustus is in de Cultura Galerie de opening van de expositie 'Klem Los Sprookjesbeelden en Schilderijen' met werk van Katri en Roeland Schweitzer

De tentoonstelling 'Klem Los Sprookjesbeelden en schilderijen' is tot en met 29 september gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van Cultura. Tijdens de opening op zaterdagmiddag zal kunstenaar Hans Laban het woord voeren en zal violiste Maaike Gerritsen zorgen voor de muzikale omlijsting. Bij de opening presenteert Roeland Schweitzer zijn nieuwste roman, 'Klem Los op de Waterdijk'.

Katri Schweitzer is een veelzijdige, poëtische kunstenaar. Opgeleid als grafisch en als ruimtelijk vormgever heeft zij in haar carrière allerlei verschillende ruimtelijke beelden en beeldmerken ontwerpen. Haar materiaalkeuze is hierbij heel divers, van klei tot flinterdunpapier, van stof tot brons en vrijwel alles daartussen. De laatste jaren ontwerpt Katri met name kleding en is ze bezig met maken van kwetsbare beelden uit natuurlijke materialen.

Roeland Schweitzer is beeldend kunstenaar en schrijver, dichter. Hij is actief als trainer en (klank)coach. In Veenendaal, in de voormalige Ritmeesterfabriek heeft hij een grote atelierruimte met een permanente expositie van zijn werk en van werk van Katri. De fabriek vormt de thuisbasis van de trainingen. De schilderijen van Roeland zijn ware kleurexplosies. Op veelal groot formaat zeildoeken schildert hij met losse toets verhalen in een hele eigen stijl. Expressieve verhalen, vaak met een boodschap of filosofische vraag. Daarnaast tekent en schildert hij ook op kleiner formaat portretten en mensenfiguren, met dezelfde losse toets.

Op zaterdag 25 augustus, tussen 14.00 en 16.00 uur is er een kinderworkshop Schilderen met Roeland Schweitzer. Alle kinderen zijn van harte welkom om, geïnspireerd door de expositie Klem Los Sprookjesbeelden en schilderijen, te komen schilderen. De eindresultaten zullen geëxposeerd worden in de Cultura Kindergalerie. De deelname aan deze workshop is gratis.

Deel deze pagina: