Live Live

Op safari met de boswachter

Gepubliceerd: Donderdag 03 oktober 2019 16:40

Op safari met de boswachter

OTTERLO - Tijdens de Week van de Toegankelijkheid organiseren boswachters van Natuurmonumenten verschillende activiteiten. Kom samen genieten van de natuur en beleef de natuur zonder drempels. Van maandag 7 tot en met donderdag 10 oktober kunnen bezoekers op safari met de boswachter én Scoozy in natuurgebied Planken Wambuis.

Maak samen met de boswachter, familie en vrienden een wandeling langs de akkers van Oud-Reemst (ca. 1 km). Het nieuwe familiepad is nu ook toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. U komt alles te weten over de eeuwenoude akkers, de observatiepost, depony’s en de Spaanse Sayaguesa-runderen die op de vlakte van de graasweide grazen.Ontdek de wandelroute langs de akkers van Oud-Reemst bij Otterlo.

Aanpassingen aan de bestaande wandelroute

De afgelopen tijd is de wandelroute langs de akkers van Oud-Reemst beter begaanbaar gemaakt. De gehele route is nu halfverhard en geschikt voor rolstoelen (met hulp), kinderwagens en mensen die voor het wandelen afhankelijk zijn van een stevige en vlakke ondergrond. Aan het begin van het familiepad staat een rolstoelvriendelijke picknickbank en halverwege staat een bankje om uit te rusten of om te genieten van de natuur. Ook biedt de parkeerplaats een gehandicaptenparkeerplaats.

Project Natuur Voor Iedereen

De wandelroute langs de akkers van Oud-Reemst maakt onderdeel uit van het project Natuur Voor Iedereen, waarmee de natuur in Nederland beter toegankelijk wordt gemaakt voor mensen met een beperking. Dankzij de Nationale Postcode Loterij heeft Natuurmonumenten in samenwerking met Groen en Handicap, de Speeltuinbende, HandicapNL, Ieder(In) en het Gehandicapte Kind de mogelijkheid gekregen om werkzaamheden uit te voeren in 40 natuurgebieden verspreid door Nederland.

Scoozy safari

Direct na de wandeling over het familiepad kunnen de echte avonturiers dwars door het natuurgebied Planken Wambuis rijden met Scoozy, het nieuwe 4-wiel aangedreven alternatief voor de scootmobiel. Met een groep van 10 personen gaat u onder begeleiding op pad en krijgt u uitleg over het gebied door de boswachter. Per persoon met een beperking mag er 1 persoon zonder beperking mee. Ervaar de vrijheid van het rijden op onverharde paden en geniet van de natuur.

Deelname is gratis. Ga voor meer informatie en aanmelden
naar: www.natuurmonumenten.nl/onbeperktgenieten 

Foto: Natuurmonumenten


Deel deze pagina: