Live Live

Op den Kelder schiet DTS Ede dames naar volgende bekerronde

Gepubliceerd: Woensdag 13 februari 2019 16:46

Op den Kelder schiet DTS Ede dames naar volgende bekerronde

EDE - DTS Ede vrouwen 1 heeft een behoorlijke staat van dienst als het op bekerwedstrijden aankomt. Helaas werd In eerdere seizoenen tijdens de knock-outfase verloren van Utrecht, en Ajax. Woensdagavond viel het dubbeltje voor DTS Ede eens de goede kant op. De dames zorgden voor een stunt door met 1-0 te winnen van de eredivisieploeg VV Alkmaar.

Alkmaar zesde in de eredivisie, DTS Ede koploper in de topklasse, er stond een pittige pot op de rol. Voor de wedstrijd stond de ploeg van Linda Helbling stil bij het plotselinge overlijden van haar vader, Fred Hebling. Vrijdagavond was de hele ploeg aanwezig bij de crematie. 'Wij waren er als ploeg voor Linda', vertelde Kirsten Koopmans zaterdag na de wedstrijd in de topklasse tegen sc 't Zand.

Geconcentreerd DTS Ede

Na bekendmaking van de loting liet Linda Helbling in diverse media al weten dat de kans er in zat dat DTS Ede een ronde verder zou kunnen komen, de dames waren vol goede moed. Sportpark Inschoten was goed gevuld. De vele toeschouwers zagen een geconcentreerd DTS Ede.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend. VV Alkmaar had iets meer balbezit, maar de dames werkten hard. In de eerste helft kwam in het strafschopgebied de bal op de hand van een speelster van Alkmaar. Er werd hands gegeven en een penalty. Gera op den Kelder wist de zenuwen onder controle te houden en schoot hard raak.

Ontlading groot

De Edese vrouwen begonnen erin te geloven en lieten dat ook zien. Bij Alkmaar nam de frustratie toe. Er was ook een rol weggelegd voor spits Willeke Pater. Zij raakte geblesseerd, kreeg een schoen van de tegenstander in haar gezicht. Ze Liet zich regelmatig behandelen en wilde niet van stoppen weten.

Keepster Jaimy Jansen vervulde tijdens de wedstrijd en zeker in de slotfase een belangrijke rol. De Edese ploeg wist ook door slimmigheid de wedstrijd te controleren, maar zeker door negentig minuten lang de concentratie te behouden. Na afloop was de ontlading groot na een emotioneel zware week. Linda Helbling liet na de wedstrijd weten enorm trots te zijn op haar meiden.

In de volgende ronde van de landelijke beker speelt DTS Ede op 9 maart uit in Den Haag tegen ADO Den Haag.

Foto: DTS Ede

Deel deze pagina: