Live Live

Onenigheid tegenstanders vliegveld Lelystad over stemadvies

Gepubliceerd: Woensdag 13 februari 2019 11:34

Onenigheid tegenstanders vliegveld Lelystad over stemadvies

UDDEL - De oproep van Stichting Red de Veluwe om bij de Statenverkiezingen te stemmen op één van de politieke partijen die zich uitspreken tegen Lelystad Airport levert commotie op.

De Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL), een andere actiegroep, is niet zo blij met het stemadvies. 'Deze campagne is activistisch van opzet. Wij willen een inhoudelijke discussie en de politiek met constructieve argumenten overtuigen van de nadelen van laagvliegen', vertelt Jan Rooijakkers namens SATL.

'D66 en ChristenUnie zitten in de coalitie en stellen zich ook kritisch op tegen het laagvliegen. We willen deze partijen niet tegen het harnas werken', aldus Rooijakkers. Hij spreekt van een nuanceverschil tussen de actiegroepen.

Hoe zit het ook alweer?

De Veluwe krijgt in de toekomst te maken met laag overvliegende verkeersvliegtuigen. Die vertrekken en landen als het aan minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat ligt vanaf 1 april 2020 op Lelystad Airport. Het gaat hier om vakantievluchten. Er is veel verzet tegen deze vluchten, omdat vliegtuigen laag over de Veluwe vliegen en bewoners vrezen voor overlast.

De verkiezingen voor Provinciale Staten zijn woensdag 20 maart.

Zie ook: Tegenstanders vliegveld Lelystad mengen zich in provinciale verkiezingenZie ook: Provincie Gelderland: 'Gezondheid en veiligheid in luchtvaart moet bovenaan staan'
 


Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Pixabay


Deel deze pagina: