Live Live

Non-stop estafetteloop Roparun in Pinksterweekend van start

Gepubliceerd: Vrijdag 31 mei 2019 11:24

Non-stop estafetteloop Roparun in Pinksterweekend van start

EDE - In het pinksterweekend zijn tussen Parijs, Hamburg en Rotterdam ruim achtduizend hardlopers, fietsers en andere teamleden actief voor de 28e editie van de Roparun. Met deze estafetteloop zamelen zij geld in voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker en hun directe omgeving.

De achtduizend deelnemers en vijfhonderd vrijwilligers zetten zich – vaak al jaren achtereen – in voor een betere kwaliteit van leven voor hun medemens. Vorig jaar was de opbrengst meer dan vijf miljoen euro. 

 Edese runners ook van de partij

Het Edese Roparun team bestaat dit jaar uit 20 personen. Niet alle teamleden gaan hardlopend van Parijs naar Rotterdam. Ongeveer de helft van de teamleden bestaat uit begeleiding. Een team is zelf verantwoordelijk voor de invulling van de taken.

Op zaterdag 8 juni vertrekken vanuit Hamburg honderd teams en in Parijs staan 221 teams aan de start. Nieuw dit jaar is de halve Roparun, met twee teams aan de start in Almelo. Elk team telt ongeveer vijfentwintig deelnemers. Alle teams finishen op maandag 10 juni tussen 12.00 en 19.00 uur op de Binnenrotte in de Rotterdamse binnenstad.

Ongeveer honderd van de vrijwilligers zijn tijdens de Roparun op pad in Frankrijk, België, Duitsland en Nederland om de thuisblijvers van minuut tot minuut op de hoogte te houden van deze grootste non-stop estafetteloop ter wereld. Dat gebeurt via de radio, online en in beeld en is te volgen via de website van Roparun.

Foto: Roparun

Deel deze pagina: