Live Live

NK Wielrennen in Ede van start, medaillekans voor Van Vleuten

Gepubliceerd: Woensdag 26 juni 2019 08:50

NK Wielrennen in Ede van start, medaillekans voor Van Vleuten

EDE - Drempels zijn weggehaald, dranghekken zijn geplaatst en wielrenners trekken langzamerhand naar Ede. Daar begint woensdag namelijk het NK wielrennen.

Het NK begint met de tijdritten bij de mannen, vrouwen en beloften. De grote naam Tom Dumoulin doet niet mee wegens een blessure. Hij liet vorige week al weten daarom ook de Tour de France over te slaan.

In Ede liggen wel medaillekansen voor Gelderse wielrenners. Annemiek van Vleuten uit Wageningen rijdt bijvoorbeeld in vertrouwde omgeving de tijdrit. 'Ik wil vooral een optimale tijdrit neerzetten. Hoe gaaf is het om in je regenboogpak een wedstrijd te mogen rijden in je eigen achtertuin. Dus dat is zeker een doel.'

Op zaterdag en zondag worden in Ede ook nog de wegwedstrijden gereden voor de mannen en de vrouwen.

Afsluitingen

Inwoners van Ede merken woensdag dat de wielrenners door hun gemeente rijden. Het hele parkoers is tussen 09.00 uur en 16.00 uur afgesloten. Het gaat om de Arnhemseweg, Rijksweg/N224, Apeldoornseweg/N304 (keerpunt t.h.v. Dienstgebouw Hoge Veluwe / hm.p. 14.4), Apeldoornseweg/N304, Raadhuisstraat en de Arnhemseweg.

Het parkoers van de heren is van 13.00 uur tot 16.00 uur afgesloten. Hier gaat het om de Hoenderloseweg, Houtkampweg, Prins Hendriklaan,Houtkampweg en de Apeldoornseweg/N304.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland
 
Foto: Omroep Gelderland

 

 

Deel deze pagina: