Live Live

Nieuw jasje voor ambassadeurs Liberation Route

Woensdag 26 september 2018 16:46

Nieuw jasje voor ambassadeurs Liberation Route

EDE - Tijdens de Airborne Luchtlandingen op de Ginkelse Heide bij Ede ontvingen Gerrit en Esther Staal als eerste een Liberation Route-jas.

Het echtpaar heeft het project Airborne Beer opgezet. Dankzij de financiĆ«le steun van Airborne Beer kan de Stichting Liberation Route Europe (SLRE) tientallen ambassadeurs in het nieuw steken, die zich actief inzetten om de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland levend te houden. 

Opbrengst naar projecten omtrent Operation Market Garden


Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen die met Operation Market Garden te maken hebben, waaronder organisaties Lest We Forget, (Opdat wij niet vergeten) het Airborne Museum Hartenstein, Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 en (SLRE) zelf.

In 2017 nam SLRE een nieuwe bijdrage voor de Airborne Beer in ontvangst. Met dit bedrag zijn soft-shell jassen met 'Liberation Route Europe' opdruk gemaakt.

Internationale publiekscampagne

Door de donatie van Airborne Beer ontvingen in aanloop naar de kroonjaren 2019 en 2020 nog meer betrokkenen een jas. Dan herdenkt en viert Europa dat 75 jaar geleden de Tweede Wereldoorlog eindigt en de vrijheid begon. Er start nog een internationale publiekscampagne op initiatief van SLRE. De campagne zal in zeker negen landen actief zijn en een potentieel van 25 miljoen bezoekers bereiken. U kunt hierover meer informatie vinden op www.europeremember.com.

Foto: Marc van Gerwen

Deel deze pagina: