Live Live

Nieuw hondenlosloopgebied op de Veluwe

Gepubliceerd: Maandag 26 november 2018 10:53

Nieuw hondenlosloopgebied op de Veluwe

HARSKAMP - Staatsbosbeheer gaat in samenwerking met de gemeente Barneveld een nieuw hondenlosloopgebied aanleggen in de omgeving van Harskamp. Met de aanleg komt Staatsbosbeheer tegemoet aan de behoefte van hondenbezitters in Harskamp en omgeving.

Bij Staatsbosbeheer zijn honden welkom, mits aan de lijn. Alleen in hondenlosloopgebieden mogen honden los. Dit nieuwe gebied wordt 36 hectare groot. Voor het eind van het jaar is het hondenlosloopgebied klaar voor gebruik. Het gebied is toegankelijk vanaf de P-Veluwe parkeerplaats op de hoek van de Hoog Buurloseweg en de Harskamperweg.

Voor de aanleg van het hondenlosloopgebied worden kleine delen van de wandel- en ruiterroute verlegd. Vanaf begin december zal een laag raster geplaatst worden dat alleen wilde zwijnen weert. In het raster komen verschillende klaphekjes waardoor bezoekers toegang krijgen tot het hondenlosloopgebied. Als het raster klaar is, kunnen mensen het gebied in gebruik nemen.

Ontlasten Loofles en Kootwijkerzand

Omdat er in de omgeving van Harskamp geen hondenlosloopgebied was, maakten veel hondenbezitters gebruik van de gebieden Loofles en Kootwijkerzand. Veel mensen lieten hier hun hond loslopen en zwemmen. Dat is niet de bedoeling en slecht voor natuurwaarden. Met de aanleg van het nieuwe hondenlosloopgebied biedt Staatsbosbeheer de hondenbezitters een mooi gebied waar de hond wél los mag lopen.

Spartelvijver

In een tweede fase wil Staatsbosbeheer een spartelvijver aanleggen waarin honden een heerlijke duik kunnen nemen. Het plan voor deze spartelvijver wordt in 2019 verder uitgewerkt. Dit hondenlosloopgebied kan Staatsbosbeheer alleen aanleggen door de financiële steun van de gemeente Barneveld.

Met de aanleg van dit nieuwe hondenlosloopgebied nabij Harskamp heeft de hondenbezitter straks de keuze uit drie gebieden in de boswachterijen Kootwijk en Ugchelen/Hoenderloo. In de loop van volgend jaar gaat Staatsbosbeheer uitgebreid communiceren over de regels voor de hondenbezitters op de Midden Veluwe.
 
Foto: PixabayDeel deze pagina: